Opplevelser

Opplevelser er en viktig dimensjon i modellbåthobbyen for Tromsø-miljøet. Modellene bygges for dette, Finnvikvannet er en kilde til inspirasjon og motivasjon til videre arbeid med hobbyen. Noen av opplevelsene festes til film, denne siden skal fylles med bilder og kommentarer.


Polarbris 8 ble sjøsatt sommeren 2002. En stor opplevelse for byggeren og andre klubbmedlemmer.Se vår fotoreportasje fra prøvetur
Odd Steinsvik prøvekjørte med suksess sin 16-skalamodell av Stridsbåt 90 25. juli 2002. Se bildene!
Nok en prøvetur, denne søndagen sjøsatte Gunnar Karlstad sin Colin Archer RS1 i skala 1:15.
Tidlig krøkes som god krok skal bli. Daniel, 5 år, får prøve MS Løve for første gang. En lettere nervøs Roy Kenneth Johansen i bakgrunnen. Finnvikvannet 8. september 2002.
Tre 16-skalamodeller ved kai. Fra venstre MS Rygene, MS Løve og DS Polarbris 8. Finnvikvannet 8. september 2002.
Det var trangt på indre havneområde på Finnvikvannet 21. juli 2002. Hele 5 modeller i skala 1:16, fra venstre KNM Gnist, Polarbris 8, Løve og Rygene i bakgrunnen og RS1 Colin Archer ytterst til høyre.
S/S Styrbjørn må gi seg mot høstisen på Finnvikvannet. Modellen bryter opp mot 2 cm is på ferskvann. Skalamessig er dette i underkant av hva originalen presterer, men ferskvannsisen er vanligvis hardere enn saltvannsis.

Lydene og bevegelsene ved isbryting er flotte! Modellen løfter baugen som vist på bildet inntil tyngden av skroget knekker isen under baugen.

Høsten 2000. Foto: Roger F

En stolt modellreder på Finnvikvannet, Emil, 9 år!

Etter at pappa har bygd en flott modell til Emil står jomfruturen for tur. Etter entusiasmen å dømme blir Emil en flittig gjest på vannet.

Høsten 2000. Foto: Roger Fosland


  Tilbake til hjemmeside